Köp Kosttillskott på nätet

Här på ProteinOnline.se hittar du ett stort utbud av kosttillskott från flera av Sveriges ledande fitness- och träningsbutiker. Kosttillskott är en generell benämning på produkter som i dosform kan tillföra kroppen näringsämnen som protein, vitaminer, mineraler och fettsyror. Kosttillskott ska precis som namnet säger fungera som ett komplement till – och inte som ersättning för en, hälsosam kost. För personer som tränar hårt är det dock extra viktigt att inte ha brist på viktiga näringsämnen – därför används kosttillskott flitigt av både elitidrottare och motionärer för att optimera sin prestation och återhämtning.


Kosttillskott

Vitaminer & Mineraler

Vitaminer är nödvändiga för en rad viktiga processer i kroppen. Bygga upp och bibehålla muskler, skelett, hud och slemhinnor är exempel på det. Processen där fett, protein och kolhydrater omvandlas till energi är ett annat exempel. Immunförsvaret är ett annat av kroppens system som behöver vitamin för att fungera bra. För att kroppen ska kunna tillgodogöra sig vitaminer behövs mineraler. Kroppen producerar dock inte några mineraler själv, utan dessa måste tillföras via mat eller kosttillskott.

Omega-3

Omega-3 är ett begrepp som används om en form av långkedjade och omättade fettsyror. Två av dessa är extra kända för sina positiva hälsoeffekter. De kallas DHA och EPA och tillförs kroppen genom marina källor – som till exempel fet fisk. Då kroppen själv inte kan bilda EPA och DHA i några större mängder är de viktigt att de tillförs via kosten.

Aminosyror

Aminosyror medverkar till reparationen av all mänsklig vävnad så ett tillskott av aminosyror kan med fördel användas av alla idrottare – oavsett om du strävar efter ökad muskeltillväxt, minskad vikt eller förbättrad prestationsförmåga.

Kolhydrater

Kolhydrater är kroppens främsta bränsle och delas in i snabba och långsamma. De snabba kolhydraterna hittas normalt i exempelvis socker – och de ska man i den mån man kan försöka undvika – men en sportdryck direkt innan eller efter träning kan på ett positivt sätt påverka din energinivå och återhämtning. Ett regelbundet intag av långsamma kolhydrater under dagen ger en jämn blodsockerkurva.

Kreatin

Studier visar att extra tillskott av kreatin ökar din prestationsförmåga under explosivt, kortvarigt arbete. Det kan exempelvis vara ökad maxstyrka och förmågan att utföra fler repetitioner vid styrketräning. Genom att inta kreatin som ett kosttillskott kan du öka din muskelstyrka och muskeltillväxt!

Protein

Proteintillskott används som komplettering till ett dagligt intag av detta livsnödvändiga näringsämne. Proteinet är uppbyggt av aminosyror vilka är katalysatorer i kroppen och är därmed viktigt för att kroppen ska fungera normalt. Aminosyrorna har en viktig roll för både hormonuppbyggnaden samt muskelutvecklingen i kroppen. Ett Proteintillskott är därmed ett bra komplement när man tränar, protein är nämligen kroppens viktigaste byggsten när det kommer till att bygga muskler och något som alla som tränar bör äta.