Köp Kolhydrater på nätet

Din kropp behöver bränsle för att fungera och kolhydrater är kroppens främsta bränsle. Kroppen behöver dem för att bygga upp cellerna, hjärnan behöver dem för att fungera, de ger oss energi och påverkar vår ämnesomsättning.


Kolhydrater

Kolhydratpulver

Även om proteinpulver är ett mycket populärt tillskott kan pulver som ger andra näringsämnen, såsom kolhydrater, också vara effektiva. Kolhydratpulver kan erbjuda en rad fördelar för dig som tränar, eftersom kolhydrater är kroppens primära energikälla. Så oavsett om du behöver en långsamt smältande kolhydrat som havre eller en snabbabsorberande kolhydrat som dextros för återhämtning efter träning ska du se till att du har tillräckligt med bränsle för att prestera optimalt, dag in och dag ut.

Testosteronnivåer

Intensiv träning kan främja betydande fördelar för din kroppsbyggnad på lång sikt, men bara om du får i dig tillräckligt av de näringsämnen som behövs för återhämtning. Forskning visar att en för låg konsumtion av kolhydrater i samband med intensiv träning leda till minskade testosteronnivåer. Användning av kolhydrattillskott kan hjälpa dig att behålla högre nivåer av testosteron, ett hormon som hjälper till att bygga muskler.

Muskelåterhämtning

Att innan träning äta en måltid med gott om kolhydrater är en vanlig företeelse, men att konsumera kolhydrater som en del av din post-workout måltid kan också vara till stor nytta. Forskning har kommit fram till att kolhydrater krävs för optimal återhämtning efter din träning. Näringsforskare har noterat att vätskor absorberas mer effektivt än helmat, så kolhydratpulver kan vara mycket effektivt.

Inget bränsle, ingen prestanda

Tänk på muskler som en bränsletank i din bil – inget bränsle, ingen prestanda. Kroppen kan få energi från andra källor, men kolhydrater den klart föredragna källan. För Låga kolhydratnivåer och lågt glykogen har kontinuerligt visats i forskning höra i hop med dålig prestanda i tyngdlyftning, fotboll, löpning och de flesta andra sporter!

Snabba kolhydrater

Snabba kolhydrater hittar du vanligtvis i socker, gula bananer och sportdrycker. Dessa är vanligtvis inte att föredra, men direkt innan eller efter träning fyller de en viktig funktion. Innan för att ge en extra energikick och direkt efter för att påverka återhämtningen på ett positivt sätt.

Långsamma kolhydrater

Ett regelbundet intag av långsamma kolhydrater under dagen ger dig en jämn och låg blodsockerkurva och fyller dig med energi innan träningen. Långsamma kolhydrater hittar du bland annat i fullkornsprodukter med hela korn, osötad müsli, baljväxter och havregryn.