Köp Måltidsersättning på nätet

Måltidsersättning används i första hand av personer som vill gå ner i vikt eller ha kontroll över sin vikt. Som namnet antyder brukas den för att ersätta en eller fler måltider per dag. Fördelen med måltidsersättning är att den inte kräver någon tillagning. Den innehåller dock nödvändig näring och de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera normalt. Måltidsersättning gör det även enkelt att hålla koll på hur många kalorier du stoppar i dig.


Måltidsersättning – Byt ut en eller flera måltider

Måltidserättare

Kortfattat är måtidsersättare kosttillskott som man äter i stället för en vanlig måltid. Oftast består måltidsersättningen av pulver som man själv blandar till en shake eller en soppa. Det finns dock färdigblandade shakes att köpa, likså bars som är enkla att ta med sig.

Gå ner i vikt

De flesta måltidsersättare innehåller ett reducerat kaloriintag vilket kan underlätta för dig att gå ner i eller att behålla din vikt. Samtidigt som de är energi- och kalorisnåla brukar de vanligtvis vara rika på vitaminer, mineraler och andra nödvändiga näringsämnen som din kropp behöver.

Vanliga typer av måltidsersättning

Det finns flera olika varianter av måltidersättning. Low Calorie Diet (LCD) och Very Low Calorie Diet (VLCD) är två olika beteckningar på den typ av ersättning som används för viktnedgång. LCD kan ersätta en eller par måltider per dag medan VLCD kan ersätta samtliga dagens mål, fast bara under en begränsad tid. Efter ett par veckor bör du variera med riktiga måltider.

Dietprotein är en annan typ av ersättare som framför allt kanske ska användas som ett mättande mellanmål. Som du kanske listat ut är basen i denna produkt protein, men till skillnad från de flesta vaniga proteinpulvren finns här även fibrer, vitaminer och mineraler.

För vem?

Måltidsersättning är ofta ett fungerande alternativ för den som vill minska sin vikt. Det passar även utmärkt till folk i farten som vill hålla sig i form då man inte behöver räkna kalorier eller planera sina måltider. Måltidsersättningen har som tidigare sagts oftast ett lågt energiinnehåll som hjälper till att hålla ditt dagliga kaloriintag på en rätt nivå.