Köp Protein på nätet

Protein består av 20 olika aminosyror och är ett näringsämne som är livsnödvändig för din kropps funktioner. Protein är även musklernas byggmaterial och för en tränande person är det viktigt att få i sig tillräckligt. Man brukar uppskatta att en normalviktig person som tränar bör få i sig ca 150 gram protein per dag… väger man mer eller har mycket muskler behöver man mer än så. Att få i sig så pass mycket protein kan vara svårt via den vanliga kosten, där kommer proteintillskott in i bilden. Proteinpulver är ett smidigt och enkelt sätt att få i sig den proteinmängd man behöver.


Protein

Det populäraste proteintillskottet

Vassleprotein, eller whey som det heter på engelska hittar man naturligt i mjölk. Vassle är ett snabbt protein som tas upp direkt av musklerna. Det förekommer två olika sorters vassle i proteinpulver – isolat och koncentrat. Isolatbaserade produkter har en något högre koncentration protein och en lägre laktos- och fetthalt. Tack vare den goda sammansättningen av aminosyror har vassleprotein ett högt biologiskt värde och räknas som en av de proteinslagen som har högst kvalité.

Mjölkprotein som kan tillgodogörs under hela natten

Kasein hittar du också naturligt i mjölk. Till skillnad från vassle så är kaseinprotein långsamt, vilket innebär att upptaget till musklerna sker under en längre tid. Dess långsamma effekt gör det lämpligt att inta kasein på kvällen efter träning – då kan musklerna tillgodogöra sig aminosyrorna från kaseinet under natten vilket bäddar för maximal uppbyggnad. Kasein har även antikatabola egenskaper vilket betyder att det motverkar nedbrytning av musklerna. Kasein är som sagt ett mjölkprotein, och dessa har ett högt biologiskt värde och anses vara ett protein av hög kvalité.

Laktosfritt protein

Äggproteinpulver är naturligt fritt från laktos vilket gör det till ett bra alternativ för dig med laktosintolerans. Ägg är ett unikt livsmedel och en mycket god proteinkälla. Det innehåller bland annat essensiella aminosyror och de flesta andra näringsämnen kroppen behöver. Äggproteinpulver har en aminosyraprofil som liknar den i kroppens muskler och räknas som en god källa till högkvalitativt protein.

Ett bra alternativ för veganer och vegetarianer

Sojaprotein är ett fullvärdigt vegetabiliskt protein som utvinns ur sojabönor. Dess höga biologiska värde gör att det kan jämställas med ägg- och mjölkprotein. Sojaprotein är ett bra val för vegetarianer och veganer då det är helt fritt från animalier. Liksom äggproteinet innehåller sojaprotein sällan mjölkprodukter, vilket även gör det lämpligt för dig med laktosintolerans.

Blandat protein en bättre aminosyraprofil

Blandprotein innehåller flera olika proteinkällor från exempelvis vassle, kasein, ägg och soja, detta för att ge en så fullvärdig sammansättning som möjligt. Jämfört med enkomponentsprotein har blandat protein en bättre aminosyraprofil.