Köp Vattenflaskor på nätet

Med tanke på vikten att få i sig tillräckligt med vätska under ett träningspass, så är det mer eller mindre ett måste att äga en bra och funktionell flaska för vatten eller sportdryck.


Vikten av en bra vattenflaska

En bra vattenflaska hjälper dig att få i dig den vätska du behöver

Oavsett om du är en elitidrottsman eller motionär, är det viktigt att kroppen är håller en bra vätskenivå. En bra vätskenivå har du när du fått i dig rätt mängd vatten före, under och efter träning. Vatten reglerar din kroppstemperatur och smörjer dina leder. Det hjälper till att transportera näringsämnen för att ge dig energi och hålla dig frisk. Om vätskenivåerna inte är som de bör kan din kropp inte prestera på högsta nivå. Du kan känna dig trött, har muskelkramper, yrsel eller andra allvarliga symtom.

När du tränar hårt kommer du att svettas, detta för att kroppen strävar efter att nå en naturlig temperatur. Om man inte skulle svettas så skulle man bli överhettad i stället. Svettas man förlorar man vätska – den måste ersättas så att man inte drabbas av vätskebrist och blir uttorkad. Det är den kortfattade anledningen till varför det är extra viktigt att dricka vätska under ditt träningspass.

En bra och funktionell vattenflaska som man gillar och trivs med är ett viktigt träningstillbehör. Den kommer hjälpa dig att få i dig den vätska du behöver under ditt träningspass.