Köp Livsmedel, Raw- & Superfood på nätet

Här hittar du livsmedel, rawfood och superfood som går hand i hand med en sund och aktiv livsstil. Nyttigare alternativ till de produkter och råvaror som finns i de vanliga livsmedelsbutikerna.


Rawfood och superfood – Hälsosamma livsmedel för en sund livsstil

Nyttiga livsmedel

Livsmedel för en sundare och aktiv livsstil. Här hittar du fettsnåla eller fettfria alternativ. Livsmedel och snacks med extra höga proteinhalter. Produkter och råvaror som är organiska och nyttiga för både dig och vår natur. Här finns enkelt sagt en hel del hälsosamma alternativ till din kost som kan vara svåra att finna i den vanliga livsmedelsbutiken.

Superfood

Begreppet superfood kopplas vanligtvis samman med växter och livsmedel som innehåller naturligt höga mängder av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Superfood säljs alltid som ett enskilt livsmedel i så naturlig form som möjligt. Ett förpackning innehållande ett superfood innehåller vanligtvis ingen produktbeskrivning, eftersom den inte innehåller andra livsmedel, tilläggsämnen eller några E-koder.

Exempel på livsmedel som brukar beteckas som supermat är maca, aloe vera, gojibär, vitlök, hampafrön kokos, honung, acaibör, spirulina och chiafrön. Bland våra vanliga nordiska livsmedel klassas ofta blåbär, lingon, tranbär, nässlor och havtorn som superfood. Majoriteten av all supermat är vegetarisk, men i bland kan även lax nämnas som ett av dem, detta på grund av lkaxens höga halter av omega-3-fettsyror.

Rawfood

Varsamt tillagad mat i temeperaturer upp till 42 grader. Syftet med en låga temperaturen är att livsmedlet ska behålla sin näring och sin livskraft så att kroppen kan tillgodogöra sig mer energi. Då mycket av den mat som förekommer i den moderna världen är hårt processat och behandlat kan det vara hälsosamt att byta ut hela eller delar av sin kost till en mer naturlig variant. Raw food innehåller endast råvaror från växtriket. Man brukar även välja bort spannmål som innehåller gluten som ingrediens vid tillagning.