Köp Aminosyror på nätet

De allra flesta idrottare kan dra nytta av ett extra tillskott av aminosyror. Det finns totalt 20 olika aminosyror där vissa stimulerar ökad muskeltillväxt, vissa motverkar mental trötthet och andra hjälper dig gå ner i vikt.


Aminosyror

Kort om aminosyror

Aminosyror medverkar till reparationen av all mänsklig vävnad, så ett extra tillskott kan med fördel användas av alla idrottare – oavsett om du strävar efter ökad muskeltillväxt, minskad vikt eller förbättrad prestationsförmåga.

Aminosyrakomplex

Ett aminosyrakomplex är en sammansättning av flera enskilda aminosyror. I många fall förstärker förekomsten av en specifik aminosyra effekten av en eller flera andra. Ett välformulerat komplex är alltså både mångsidigt och effektivt.

BCAA

BCAA är en förkortning av Branched-chain amino acids, vilket är samlingsnamnet för de grenade aminosyrorna L-Leucin, L-Valin och L-Isoleucin. De är dessa tre aminosyror som har den störst påverkan på muskelproteinsyntesen – BCAA stimulerar alltså tillväxt och motverkar nedbrytning av musklerna.

Beta-Alanin

Beta-alanin är en aminosyra som är vanligt förekommande i olika prestationshöjande kosttillskott. Detta på grund av det är en viktig komponent vid bildandet av karnosin som i sin tur medverkar till en ökad muskeluthållighet.

Essentiella aminosyror

EAA – Essential Amino Acids, eller essentiella aminosyror som de heter på svenska, är samlingsnamnet på de åtta olika aminosyror vi måste tillföra via kost eller kosttillskott då kroppen inte kan tillverka dem på egen hand. Vid för lågt intag av de essentiella aminosyrorna kan kroppsfunktioner som immunförsvar och muskelproteinsyntes försvagas.

HMB

HMB har egenskaper som gör att det passar vid alla typer av fysisk aktivitet, då den ger kroppen optimala förutsättningar för återhämtning och vävnadsreparation. HMB är en aminosyrametabolit av den essentiella och grenade aminosyran L-Leucin, vilket är den aminosyra med enskilt störst effekt på stimulansen av muskelproteinsyntesen.

L-Arginin

L-Arginin ökar kroppens behållning av kväveoxid, vilket vidgar blodkärlen och ger en ökad blodtillströmning till arbetande muskler. Vid styrketräning ger detta en intensiv pump och vid konditionsidrotter optimeras syreförsörjningen av musklerna. Både män och kvinnor kan på grund av den ökade blodcirkulationen uppleva en ökad potens vid regelbundet användande av L-arginin.

L-Glutamin

L-Glutamin är en icke-essentiell aminosyra. Men på grund av den är den aminosyra som omsätts mest och snabbast i kroppen kan extra tillskott vara viktigt – speciellt vid sjukdom och hårda träningsperioder – då brist kan resultera i nedbrytning av vävnad samt försämrat immunförsvar.

L-Karnitin

L-Karnitin är en aminosyra som hjälper till att optimerar fettförbränningen i muskelcellerna. L-Karnitin transporterar frigjorda fettsyror in i cellernas mitokondrier där de oxideras till energigivande bränsle. Brist resulterar i minskad förbränning, en ökad mängd blodfett och nedsatt prestationsförmåga.

L-Leucin

L-Leucin den aminosyra som har störst påverkan på muskelproteinsyntesen och anses därför vara den enskilt viktigaste aminosyran för maximal muskeltillväxt. L-Leucin har även uppiggande effekter, såväl fysiskt som mentalt.