Återhämtning

Specialsammansatta kosttillskott med ett mål – maximal muskelåterhämtning!


Återhämtning för optimala träningsresultat!

Kosttillskott för återhämtning

Det finns många kosttillskott som egentligen kan knytas till denna avdelning. Vi har dock försökt att hålla oss till att endast presentera exklusivt dedikerade återhämtningsprodukter – inte regelrätta gainers eller proteintillskott.

Det finns bland annat återhämtningsdryck för snabb återhämtning – den dricker du direkt efter träning. Det finns även pulver och tabletter som ger dig den näring och de vitaminer du behöver för effektiv återhämtning.

Bättre resultat

Kosttillskott är det enklaste och smidigaste sättet att få i sig det kroppen behöver för att återhämtas. Återhämtning efter träning är mycket viktigt. Ser du till att din kropp får återhämta sig kommer du att få bättre resultat som du dessutom ser tydligare.

Vilodag från träningen

Slarvar man med återhämtningen ökar risken att du skadar dig eller blir övertränad. Därför är det viktigt att man regelbundet har en vilodag från träningen så att dina muskler hinner laga sig själv innan det är dags att bryta ner dem igen. Det kommer att gynna dina resultat.

Muskel- och vävnadsreparation

Återhämtning efter träning är avgörande för både muskel- och vävnadsreparation och din styrka. En muskel behöver någonstans från 24 till 48 timmar för att repareras. Att räna den igen för tidigt leder helt enkelt till vävnadsnedbrytning istället för muskeluppbyggnad. För styrketräningsrutiner gäller det att aldrig träna samma muskelgrupper två dagar i rad.

Ät hälsosam mat efter träningen

När du tömt dina energidepåer efter ett hårt träningspass, måste du tanka om du förväntar dig att din kropp ska återhämta sig, reparera vävnader, bli starkare och vara redo för nästa utmaning. Detta är speciellt viktigt om du på daglig basis håller på med konditionsidrotter eller försöker bygga muskler. Det är en rekommendation att du bör försöka äta inom 60 minuter efter slutet av träningen och se till att du inkluderar högkvalitativt protein och komplext kolhydrat.

Vila och slappna av

Vila och slappna av efter ett hård träningspass gör att reparations- och återhämtningsprocessen kan ske i en naturlig takt. Det är kanske inte det enda du bör göra för att optimera återhämtning, men att ibland göra ingenting är inte helt fel utifrån ett återhämtningsperspektiv.

Lyssna på din kropp

en av de viktigaste sakerna du bör göra för snabb återhämtning är att lyssna på din kropp. Om du känner dig trött, öm eller orkeslös kan du behöva mer återhämtningstid eller en paus från träning helt och hållet. Om du känner dig stark dagen efter en hårt pass behöver du inte tvinga dig att skippa träningen. Om du är uppmärksam och känner efter lite, kommer din kropp i de flesta fall att låta dig veta vad den behöver när den behöver den.