Köp Crosstrainers på nätet

En crosstrainer är ett populärt träningsredskap som skulle kunna beskrivas som en mix av ett löpband, en motionscykel och en steppmaskin. Crosstrainern är skonsam mot kroppen samtidigt som den ger dig både kondition och styrka.


Crosstrainer – En maskin som tränar hela kroppen.

Bli starkare och få bättre kondition med en crosstrainer.

Träning med en crosstrainer ger vanligtvis bra resultat på din kondition. Under ett pass med en sådan maskin aktiveras i princip alla kroppens muskler. När både armar och ben blir belastade, ökar energiförbrukningen och träningen av mag- och ryggmuskler är högre än vid aktiviteter där det framför allt är benen som arbetar.

En crosstrainer är ett bra träningsredskap för dig som har problem med skador. Rörelsen påminner om den vid längdskidåkning. I motsats till skidåkning går dock benen i en elliptisk rörelsebana, det är mer skonsamt mot leder, rygg och knän. Den elliptiska banan gör att crosstraining inte ger några lodräta stötar upp genom lederna eftersom fötterna är i kontakt med pedalerna. Motstånden i handtag och steg kan justeras så att du kan träna med den intensitet som passar dig. Om du är löpare kan crosstrainern användas som komplement till löpträningen då den främjar löprörelsen utan att den belastar senor och leder i samma grad som löpning.