Köp Self Ominutrition B-complex Vitamin C+zinc 120 Caps online

Proteinbolaget erbjuder kosttillskott, hälsokost och träningstillbehör från en rad välkända varumärken. Här finns kosttillskott för alla. Från den hårt tränande atleten till motionären som som vill ha ett hälsosamt komplement i sin vardag. Proteinbolaget erbjuder även ett stort utbud av kvalitetsprodukter och träningsredskap som kan maximera effekterna av din träning. Proteinbolaget är en av Sveriges ledande butiker inom kosttillskott och träning och riktar sig till alla som som har intresse för träning och hälsa – oavsett vilken nivå du befinner dig på.

Vitaminer & Mineraler

Vitaminer och mineraler är viktiga näringsämnen, såsom järn, kalcium och vitamin C, som din kropp behöver i små mängder för att fungera korrekt. Äter du en sund och varierad kost får du i dig det mesta du behöver genom maten. För vissa, exempelvis personer som tränar mycket, är gravida eller vegetarianer kan dock ett extra tillskott av vitaminer och mineraler ibland behövas.

Vitamin B

Begreppet Vitamin B eller b-vitamin innefattar egentligen åtta olika vitaminer – alla med lite olika funktioner i vår kropp. De behövs bland annat för att tillverkningen av röda blodkroppar, nervsystemets funktion samt muskler och ämnesomsättningen ska fungera optimalt. Då kroppen själv inte kan producera b-vitaminer behöver vi själva få i oss en tillräcklig mängd, antingen via kosten eller via kosttillskott. Brist på B-vitamin kan bland annat orsaka depression, trötthet, yrsel, domningar och barnlöshet.

Vitamin C

C-vitamin fyller viktiga funktioner för vår kropp då det bland annat har positiv inverkan på immunförsvaret, minskar trötthet och utmattning, hjälper till att bilda proteinet kollagen samt skyddar cellerna mot oxidativ stress. C-vitamin kan inte bildas i människokroppen. Därför är det viktigt att vi tillför det själva via mat, dryck eller kosttillskott.

Zink

Zink är en mineral och antioxidant som kan göra stor nytta för dig som tränar. Det är inblandat i många av kroppens processer – bland annat flera olika proteinfunktioner, fettförbränning, celldelning, hormonreglering och immunsystemet. Zink bidrar till normal syra-basbalans och kolhydratomsättning samt till att bibehålla normal hud, hår och naglar.